Påsk + Deckare = Sant!

I Norge har man en gammal tradition som sägs ha börjat redan på 1920-talet, där man helt enkelt packar väskan full i deckare och ger sig iväg till fjällen, eller något annat läsvänligt ställe, under påskledigheten. Man brukar även ge bort deckare till nära och kära. Detta kallas kort och gott för Påskekrim!
Här under har vi listat några passande deckare för din bästa påskekrimupplevelse:


Blodmåne
Markus Lutteman

En rapp bladvändare om det hänsynslösa spelet med utrotningshotade djur och de mänskliga offer som skördas på vägen. En deckare som skildrar, lika spännande som autentiskt, en av världens idag smutsigaste och farligaste världsmarknader.


Mr. Mercedes
Stephen King

Det är tidig morgon i en amerikansk stad som har drabbats hårt av den senaste finanskrisen. Kön med frusna arbetslösa män och kvinnor ringlar lång utanför hallarna där en jobbmässa snart ska öppna. Men innan portarna hinner slås upp dyker lyktorna på en bil upp i dimman. En ensam förare plöjer rakt genom människohopen i en stulen Mercedes. Åtta människor dör, femton skadas.


Det som inte dödar oss
David Lagercrantz

Den omtalade fortsättningen på Millenium-serien. Den fjärde delen fortsätter där Luftslottet som sprängdes slutade och precis som i de tidigare böckerna bjuder Det som inte dödar oss på träffsäker dialog, fascinerande karaktärer och smart gastkramande intrig.