Världsbokdagen Tullängstyle

Vad är väl en dag på biblioteket? Idag var den alldeles underbar! Som en del i firandet av Världsbokdagen utlyste vi en boktitelpoesitävlig. Vad är en boktiteldikt? Jo man väljer tre böcker med titlar som man matchar ihop, lägger böckerna i en stapel och läser uppifrån och ned. Voila! Du har byggt en dikt. Skulle eleverna nappa på detta undrade vi nervöst. När dagen var slut insåg vi att det varit inget mindre än en succé !! De byggde dikter som om de aldrig gjort annat och vissa gick inte att få stopp på :D Vi i biblioteket upplevde en av de roligaste dagarna på jobbet. Vi är totalt golvade av elevernas alster och diskussionerna ute i bokhyllorna när boktitlar skulle väljas. Charmigt, roligt, smart, sorgligt och inte minst vackert formulerade dikter. Att välja tre vinnare blir en omöjlig uppgift! 

Bokstavskakorna som Cafe Innova bakat dagen till ära var uppskattade och det blev en grej av vilken bokstav man skulle äta upp. - Jag tar ett B till min kompis för hon brukar få B i betyg, sa en elev. 

I läsesalen hade vi gjort det creepy och spelade Creepypodden hela dagen. Tyvärr hittade inte så många dit.
Tack alla elever och personal som gjorde dagen magisk. Inom kort publicerar vi vinnarna och alla bidrag till boktitelpoesitävlingen.